Radijs met krab en sesamzaad

2 personen
bereiden

waardering 8,5obv 2 waarderingen

Bevat per portie

213 kcal
26 g eiwit
8 g vet
9 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 1 theelepel koolzaadolie
  • 300 g radijsloof
  • 200 g radijs, in plakjes van 5 mm
  • 1 eetlepel chinkiang (zwarte rijstazijn) of balsamicoazijn
  • snuf lichte basterdsuiker
  • 200 g vers wit krabvlees
  • 1 eetlepel zwart sesamzaad, voor de garnering
  • snuf chilivlokken, voor de garnering

Bereiden

Verhit een wok op hoog vuur tot hij begint te roken en schenk de koolzaadolie erin. Voeg zodra de olie heet is het radijsloof en de in plakjes gesneden radijs toe en schep 10 seconden om. Druppel vervolgens 30 ml (2 eetlepels) koud water langs de rand van de wok om de radijs zacht en gaar te stomen. Breng dan op smaak met de azijn en suiker en schep goed om.

Verdeel het radijsmengsel over twee borden, leg het verse krabvlees erop en garneer met de sesamzaadjes en chilivlokken.

Opmerking

Radijsjes smaken echt geweldig als ze licht geroerbakt zijn. Door het koken komt hun zoetheid naar voren - en die vult op zijn beurt de zoetheid van het krabvlees perfect aan. Sesamzaadjes brengen het geheel in evenwicht met een vleugje noot en de Spaanse peper voegt een subtiele spicy touch toe.

Kookboek

Het recept 'Radijs met krab en sesamzaad' is afkomstig uit het kookboek...

Wok express

Zin in een snelle en gezonde Aziatische maaltijd? Haal je wokpan uit de keukenkast, want met de 100 wokrecepten van Ching-He Huang heb je genoeg inspiratie om iedere dag te wokken: in 'Wok express' staat er voor ieder wat wils

... lees verder

© Becht / HarperCollins Holland

Overige groenten tips