Pan-op-tafel moussaka

8 personen
bereiden

waardering 8obv 11 waarderingen

Bevat per portie

454 kcal
32 g eiwit
32 g vet
10 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 grote uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 kg lamsgehakt
  • 800 g tomatenblokjes (blik)
  • 3 eetlepels tomatenpuree
  • 2 theelepels kaneel
  • 200 g gegrilde aubergine in olijfolie (pot), uitgelekt en in stukken
  • 300 g feta, verkruimeld
  • flinke hand munt, gehakt

Bereiden

Verwarm de olie in een grote diepe koekenpan of braadpan. Fruit de ui en knoflook zacht. Doe het gehakt erbij en roerbak deze in 10 minuten bruin.

Schenk de tomaten in de pan, voeg een blikje water toe en roer de tomatenpuree en kaneel erdoor. Breng flink op smaak met zout en peper. Laat het mengsel 30 minuten sudderen, voeg halverwege de aubergines toe.

Strooi de feta en munt erover. Zet de moussaka op tafel als de feta is gesmolten. Serveer met een knapperige groene salade en geroosterd pitabrood.

Kookboek

Het recept 'Pan-op-tafel moussaka' is afkomstig uit het kookboek...

Eenpansgerechten

Eenpansgerechten zijn niet alleen makkelijk te maken, ze zijn ook ontzettend lekker. 101 verrukkelijke maaltijden die in één pan te maken zijn: aardappel

... lees verder

© Uitgeverij Terra. Beeld: from my point of view | Shutterstock.com

Moussaka tips