Gnocchi van pastinaak

4 personen
bereiden

waardering 8obv 8 waarderingen

Ingrediënten

  • 3-4 aardappelen
  • 2-3 pastinaken
  • 60 g versgeraspte Parmezaanse kaas
  • ca. 200 g bloem
  • boter
  • bieslook, fijngeknipt

Bereiden

Boen de aardappelen schoon onder stromend water en kook ze ca. 20 minuten, in de schil. Maak de pastinaken schoon, schil of schrap ze en snijd ze in stukken. Stoom ze ca. 20 minuten.

Pel de gekookte aardappelen en stamp ze tot puree met de pastinaken, zout, peper en de Parmezaanse kaas. Voeg zo veel bloem toe dat er een stevig, kneedbaar mengsel ontstaat. Vorm rollen van het 'deeg'. Snijd de rollen in stukjes.

Breng een pan water met zout aan de kook en dompel de gnocchi erin. Wacht tot ze boven komen drijven en tel tot drie. Haal ze er dan met een schuimspaan uit en dien ze meteen op, met een klontje boter en bieslook.

Kookboek

Het recept 'Gnocchi van pastinaak' is afkomstig uit het kookboek...

Vergeten groenten

Groenten van vroeger, zoals aardpeer, schorseneren en pastinaak, zijn bezig aan een comeback! Knollen, bladeren, pompoenen en speciale koolsoorten duiken

... lees verder

© Uitgeverij Terra

Pastinaak tips

Reacties op dit recept

  • Kim Gaan we proberennnnnn. Ik hou van Gnocchi en pastinaak is ook lekker dus hij wordt binnenkort gedaan.