Rode quinoa met pistachenoten

4 personen
bereiden

waardering 8,2obv 5 waarderingen

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 sjalotje, fijngehakt
  • 175 g rode quinoa
  • 350 ml bouillon
  • 4 eetlepels gepelde pistachenoten, grof gehakt
  • 4 eetlepels platte peterselie, fijngehakt
  • 1 eetlepel verse munt, fijngehakt

Bereiden

Verwarm de olijfolie in een pan en fruit het sjalotje zachtjes glazig. Schep de quinoa erdoor en bak alles 3-4 minuten tot de quinoa nootachtig gaat ruiken en licht kleurt. Schenk de bouillon erbij en smoor de quinoa afgedekt in 10-12 minuten gaar.

Neem de pan van het vuur en roer de quinoa met een vork los. Laat de quinoa afgedekt nog 5 minuten staan. Meng dan de pistachenoten, peterselie en munt erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe.

Kookboek

Het recept 'Rode quinoa met pistachenoten' is afkomstig uit het kookboek...

Lekker Havermout! Quinoa! En meer...

'Lekker Havermout! Quinoa! En meer...' is een vervolg op 'Lekker lang jong'. Met opnieuw veel verrassend gezonde recepten die je lekker lang jong houden. Het... lees verder

© vL&dB uitgevers

Quinoa tips