Gebakken little gem met mihoen

4 personen
bereiden

waardering 8,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 2 eetlepels sesamolie
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 2 cm gemberwortel, geschild, geraspt
  • 4 kropjes little gem (babyromaine), in vieren
  • 2 eetlepels witte miso, opgelost in 500 ml water
  • 100 g mihoen
  • 150 g diepvrieserwten
  • voor erbij
  • 4 lente-uien, in dunne ringen
  • chiliolie

Bereiden

Verwarm de sesamolie in een ondiepe braadpan, voeg de knoflook en gember toe en bak ongeveer 2 minuten op matig vuur tot ze zacht zijn.

Leg de stukken sla in de pan met een snijkant naar beneden en bak ze tot ze aan die kant knapperig en bruin zijn. Keer de stukken sla zodat de andere snijkant naar beneden ligt en bak ze op dezelfde manier. Dit duurt in totaal 5 tot 8 minuten.

Schep de stukken sla uit de pan en leg ze op de snijplank die je gebruikte om de ingrediënten voor te bereiden.

Schenk het misomengsel in de pan en breng het aan de kook. Voeg de mihoen toe, roer voorzichtig en kook de noedels 2 minuten tot ze zacht zijn. Voeg de erwten en de sla toe en kook ze 2 minuten mee. Schenk er meer water bij als je liever wilt dat het wat meer op bouillon lijkt en voeg zout en peper naar smaak toe.

Schep de sla en mihoen in kommen, strooi de lente-ui erover en voeg een scheutje chiliolie naar smaak toe.

Opmerking

Zelfs als sla gebakken is, behoudt hij iets knapperigs. In combinatie met miso-bouillon en wat hitte van chilipeper is dit gerecht echt een verrukkelijke manier om de sla uit de koelkast op te maken die niet meer knapperig genoeg is voor een salade.

Kookboek

Het recept 'Gebakken little gem met mihoen' is afkomstig uit het kookboek...

Budget Vegan Eenpansgerechten

Met 'Budget Vegan Eenpansgerechten' heb je het ideale kookboek in handen om in alle opzichten bewust te koken. De meer dan 100 gerechten zijn niet alleen energie- en diervriendelijk, maar bovenal lekker en gevarieerd

... lees verder

© Good Cook

Sla tips