Snijbonen in citroenboter

4 personen
bereiden

waardering 7,7obv 11 waarderingen

Ingrediënten

  • 800 g snijbonen
  • 1 citroen
  • 25 g boter

Bereiden

Haal de snijbonen af en snijd ze in stukjes van ca. 2 cm. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil er dun af.

Smelt de boter in een pan en roer de geraspte citroenschil erdoor. Schep de snijbonen met 1 eetlepel citroensap en 100 ml water erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe en smoor de snijbonen afgedekt ca. 8 minuten heel zachtjes.

Neem het deksel van de pan en smoor de snijbonen in nog ca. 2 minuten gaar, laat het vocht verdampen. Lekker bij een tartaartje.

Het recept 'Snijbonen in citroenboter' wordt je aangeboden door . Beeld: azure | Shutterstock.com

Snijbonen tips

Reacties op dit recept

  • Linda Lekker gerechtje, ik heb een heel pakje roomboter vermengd met citroenrasp, nachtje laten staan in de koelkast. De volgende dag mijn enorme oogst snijbonen in reepjes gesneden en in kleine zakjes ingevroren, in elk zakje een klont citroenboter en eetlepel citroensap toegevoegd. Eenmaal ontdooid en gesmoord smaakt het nog steeds perfect, ik eet dit het liefst met een visje erbij.
  • Carla De smaak is uitstekend maar de snijbonen blijven hard, ondanks langer koken. Ook voelden ze draderig aan in de mond, hoewel er geen draden afkwamen bij het afhalen. Kan natuurlijk ook aan de kwaliteit van het product liggen. Deze snijbonen kwamen uit Marokko maar daar heb ik eerder geen slechte ervaringen mee gehad.
  • Henny Lekker met een puntje gebakken brie. Ik laat de snijbonen wel langer koken dan 8 minuten.
  • anne marie Ik laat de snijboontjes zeker 20 min koken daarna stoof ik ze verder wat gaar met ajuin en lepel azijn. Zeer lekker bij puree en vis naar goesting. Smakelijk.