Spaanse sperziebonen
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 500 g panklare sperziebonen
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 uien, grof gesnipperd
- 1 rode paprika, in blokjes van ½ cm
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 3 zongedroogde tomaten, in heel smalle reepjes
- sap van 1 citroen
- 100 g verse roomkaas, in blokjes van ½ cm
- 10 zwarte olijven zonder pit, gehalveerd
Bereiden
Snijd de sperziebonen in stukjes van 3 cm. Blancheer ze 5 minuten in ruim kokend water met wat zout, giet ze af en laat ze uitlekken.
Verhit de olie in de wok en roerbak de ui, paprika en knoflook ca. 3 minuten.
Voeg de sperziebonen en tomaatreepjes toe en breng het mengsel op smaak met zout, peper en citroensap. Laat het gerecht 4 minuten pruttelen. Warm de kaas en olijven even mee.
Kookboek
Het recept 'Spaanse sperziebonen' is afkomstig uit het kookboek...
Kook ook - Wok
diverse auteurs
Vooral voor roerbakken is de wok ideaal. Dankzij de hoge temperaturen zijn de bereidingstijden kort. Kleur, geur en smaak zijn wonderbaarlijk fris en natuur... lees verder
© InmercSperziebonen tips
Reacties op dit recept
- Chantal Heerlijk recept, echt super smakelijk!
-
sabine
Was heel lekker vooral met de roomkaas, en makkelijk te bereiden, heerlijk!
- Christa Wat voor roomkaas heb je gebruikt?
- Marry Lijkt me heel lekker. Ik ga het straks meteen maken.
- marian Erg lekker, viel bij iedereen in de smaak en inderdaad makkelijk te bereiden.
- Lesley Je kunt het geheel ook af laten koelen en koud als salade serveren bij een zomerse bbq.