Spaanse sperziebonen

4 personen
bereiden

waardering 7,6obv 16 waarderingen

Ingrediënten

  • 500 g panklare sperziebonen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 uien, grof gesnipperd
  • 1 rode paprika, in blokjes van ½ cm
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 3 zongedroogde tomaten, in heel smalle reepjes
  • sap van 1 citroen
  • 100 g verse roomkaas, in blokjes van ½ cm
  • 10 zwarte olijven zonder pit, gehalveerd

Bereiden

Snijd de sperziebonen in stukjes van 3 cm. Blancheer ze 5 minuten in ruim kokend water met wat zout, giet ze af en laat ze uitlekken.

Verhit de olie in de wok en roerbak de ui, paprika en knoflook ca. 3 minuten.

Voeg de sperziebonen en tomaatreepjes toe en breng het mengsel op smaak met zout, peper en citroensap. Laat het gerecht 4 minuten pruttelen. Warm de kaas en olijven even mee.

Kookboek

Het recept 'Spaanse sperziebonen' is afkomstig uit het kookboek...

Kook ook - Wok

Vooral voor roerbakken is de wok ideaal. Dankzij de hoge temperaturen zijn de bereidingstijden kort. Kleur, geur en smaak zijn wonderbaarlijk fris en natuur... lees verder

© Inmerc

Sperziebonen tips

Reacties op dit recept

  • Chantal Heerlijk recept, echt super smakelijk!
  • sabine Was heel lekker vooral met de roomkaas, en makkelijk te bereiden, heerlijk!
    • Christa Wat voor roomkaas heb je gebruikt?
  • Marry Lijkt me heel lekker. Ik ga het straks meteen maken.
  • marian Erg lekker, viel bij iedereen in de smaak en inderdaad makkelijk te bereiden.
  • Lesley Je kunt het geheel ook af laten koelen en koud als salade serveren bij een zomerse bbq.