Spinazie- en broodknoedels met gruyère

6 personen
bereiden

waardering 7,7obv 3 waarderingen

Ingrediënten

  • 120 g gezouten boter
  • 1 middelgrote ui, gesnipperd
  • 3 middelgrote eieren
  • versgemalen nootmuskaat, naar smaak
  • 500 g dagoud brood, in blokjes van 1 cm
  • 100 g geraspte gruyère
  • 3 eetlepels bloem
  • 300 g wilde spinazie, gekookt of gestoomd, daarna fijngehakt en uitgelekt
  • 3 eetlepels volle melk
  • versgeraspte Parmigiano reggiano, naar smaak

Bereiden

Smelt op laag vuur twee derde van de boter in een hapjespan en bak de ui totdat hij zacht en doorschijnend is. Voeg wat peper en zout toe en houd het mengsel apart.

Kneed de eieren, de nootmuskaat, het brood, de gruyère, de bloem, de afgekoelde uitjes, de spinazie en de melk tot een zacht deeg. Gebruik eventueel wat extra melk. Vorm met natte handen kleine knoedels (de grootte van grote gnocchi). Kook ze in ruim kokend, gezouten water 8-12 minuten. Giet ze af en leg ze op een voorverwarmde serveerschaal. Strooi er naar eigen smaak Parmigiano reggiano overheen.

Smelt de rest van de boter in een kleine pan op hoog vuur en bak tot het begint te schuimen en bruin wordt. Sprenkel de boter over de kaas en de knoedels er serveer meteen.

Kookboek

Het recept 'Spinazie- en broodknoedels met gruyère' is afkomstig uit het kookboek...

Pasta Artigiana

Met 'Pasta Artigiana' mak je kennis met een bonte verzameling aan regionale Italiaanse pastagerechten. Van smakelijke gevulde verse pasta's tot hartige soepen... lees verder

© Good Cook

Spinazie tips