Spinazieflan

4 personen
bereiden

waardering 7,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 500 g spinazie, steeltjes verwijderd, bladen afgespoeld en fijngesneden
  • 250 g feta, verkruimeld
  • 4 eieren
  • 3 plakken witbrood van een dag oud, geweekt in water, goed uitgeknepen en verkruimeld
  • 7 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 4 eetlepels broodkruim of matsemeel
  • 65 g geraspte oude schapenkaas (kasjkaval, Griekse kasseri of pecorino)

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Doe de spinazie, feta, eieren, het verkruimelde brood en 5 eetlepels van de olijfolie in een grote kom. Meng grondig met een pollepel of kneed door elkaar met je handen.

Vet een ovenschaal van 43 x 30 cm in met 1 eetlepel van de olijfolie en strooi er een dunne laag broodkruim over (ongeveer 2 eetlepels).

Schenk het mengsel in de ovenschaal. Besprenkel met de resterende eetlepel vol olijfolie. Bestrooi met de resterende broodkruimels en daarna met de geraspte kaas.

Bak 30 minuten, of tot de flan solide en goudbruin is. Snijd in vierkante porties en serveer warm.

Extra benodigd

Ovenschaal (43 x 30 cm)

Kookboek

Het recept 'Spinazieflan' is afkomstig uit het kookboek...

De Joodse keuken

De gerechten uit 'De Joodse keuken van Minsk tot Marrakech' zijn eenvoudig te bereiden met gemakkelijk verkrijgbare ingrediënten. Janna Gur is er met dit boek in

... lees verder

© Uitgeverij Terra

Spinazie tips