Indiase wortelpuree met koriander

4 personen
bereiden

waardering 7,7obv 14 waarderingen

Bevat per portie

90 kcal
2 g eiwit
8 g vet
5 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 3 eetlepels roerbakolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 kg winterwortels, in plakjes
  • 100 ml kruidenbouillon
  • 3 eetlepels koriander, fijngehakt

Bereiden

Verhit de olie in een wok of braadpan en fruit de ui en knoflook zachtjes aan. Bak het kerriepoeder heel even mee. Schep de wortelplakjes erdoor en voeg de bouillon toe. Smoor de wortel afgedekt in ca. 15-20 minuten zachtjes gaar.

Meng de wortel met vocht in de keukenmachine tot een gladde puree. Doe de puree terug in de pan en warm het geheel nog even door. Voeg zout en peper naar smaak toe en schep de koriander erdoor. Lekker bij lamsvlees of vis.

Extra benodigd

Keukenmachine

Het recept 'Indiase wortelpuree met koriander' wordt je aangeboden door . Beeld: AnjelikaGr | Shutterstock.com

Wortel tips

Reacties op dit recept

  • fran We hebben de wortelpuree geprobeerd, lekker! Wat over was ging in de koelkast.Toen ik naar m'n werk ging en niet wist wat ik op mijn brood moest doen, zag ik daar de wortelpuree nog staan. Ik dacht ach dan smeer ik dat maar op mijn brood. Nou dat was toch lekker! Ik maak nu eigenlijk puree om op brood te smeren.
  • Linda Toen mijn moestuinworteltjes oogstrijp waren, heb ik een flinke hoeveelheid gemaakt en in kleine bakjes ingevroren. Als ik nu Indiaas eet, haal ik zo'n bakje uit de vriezer en serveer ik het als bijgerecht (naast chutney, naan brood en rijst).
    Supersimpel en tot nu toe vond iedereen het erg lekker.
  • Judith Heerlijk kabeljauw met deze wortelpuree, een mooie smakelijke combinatie, een aanrader!
  • Nienke Heerlijk recept, dank je wel. Ik gebruik deze ook op m'n brood, of maak er een linzenovenschotel van met noten. Of bij de rijst, een veelzijdige heerlijke puree!