Paprikachutney

4 personen
bereiden

waardering 7,8obv 9 waarderingen

Ingrediënten

  • 3 zoete puntpaprika's, in blokjes
  • 1 kleine rode ui, fijngesnipperd
  • 125 ml wittewijnazijn
  • 150 g suiker
  • 3 eetlepels rozijnen
  • ½ theelepel kaneel
  • 3 takjes verse tijm
  • punt belegen of oude geitenkaas

Bereiden

Breng in een pan met dikke bodem de paprika met de ui, wijnazijn, suiker, rozijnen, kaneel, tijm en een snufje zout aan de kook.

Draai het vuur laag en laat de chutney zonder deksel op de pan in 25-30 minuten zachtjes inkoken; roer af en toe. Test of de chutney de gewenste dikte heeft door een lepeltje op een koud (uit de diepvries) bordje te scheppen.

Vis de takjes tijm uit de pan en schep de warme paprikachutney in een schone jam- of weckpot. Sluit het deksel en laat de chutney omgekeerd 15 minuten afkoelen. Keer de pot weer en laat verder afkoelen. Bewaar de chutney op een koele, donkere plek.

Serveer de paprikachutney als borrelhapje of lunchgerecht bij de geitenkaas. Lekker met ambachtelijk stokbrood.

Extra benodigd

1 schone jam- of weckpot

Tip

De extra zoete en fruitige rode puntpaprika is bijzonder geschikt voor deze friszoete chutney. Lekker bij pittige kazen maar ook bij paté en geroosterd vlees.

Het recept 'Paprikachutney' wordt je aangeboden door

Chutney tips