Yoghurtchutney met komkommer, wortel en munt

4 personen
bereiden

waardering 7,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 115 g wortel, geraspt
  • 115 g komkommer, geraspt en in een kaasdoek of schone theedoek droog geknepen
  • ¼ teentje knoflook, heel fijngesneden
  • 225 ml Griekse yoghurt
  • ¼ kleine groene chilipeper, zaadjes en zaadlijst verwijderd
  • ¼ theelepel geroosterd komijnzaad, gekneusd, houd een snufje achter voor eroverheen
  • (zwart) zout, naar smaak
  • flinke snuf chaat masala
  • ¼ theelepel gedroogde munt
  • 1 eetlepel fijngesneden lente-ui, koriander en munt (desgewenst)

Bereiden

Doe alle ingrediënten in een kom en schep door elkaar. Garneer en dien de yoghurtchutney koud op.

Opmerking

Deze variant op de klassieke yoghurtchutney is lekker knapperig dankzij de toevoeging van rauwe wortel. Een heerlijk verkoelend sausje bij een pittige curry.

Kookboek

Het recept 'Yoghurtchutney met komkommer, wortel en munt' is afkomstig uit het kookboek...

Basisboek India

In dit 'Basisboek India' maak je op een relaxte manier kennis met Indiaas koken. De Indiase gerechten in dit boek zijn geschikt voor elke dag, maar net zo goed voor... lees verder

© Uitgeverij Becht

Chutney tips