Kalkoen gevuld met groenten, ham en champignons

2 personen
bereiden

waardering 7,8obv 5 waarderingen

Ingrediënten

  • 1 dikke kalkoenfilet
  • 4 tomaten
  • 250 g spinazie
  • olijfolie
  • 4 plakjes gandaham
  • 250 g champignons

Bereiden

Snijd de kalkoenfilet 'en portefeuille' (zie tip onderaan het recept) of vraag het aan je slager.

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Ontvel en ontpit de tomaten en snijd ze in kwarten. Leg aluminiumfolie op een bakplaat en bestrijk die met olijfolie. Leg hierop de kwartjes tomaat met de ronde kant naar beneden, besprenkel ze met olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Was intussen de spinazie en zwier hem goed droog. Bak de spinazie in een scheut olie tot hij volledig geslonken is. Kruid met peper en zout.

Leg de kalkoenfilet plat en vergeet deze niet te kruiden met peper en zout. Leg hierop eerst de spinazie, dan de kwartjes tomaat en als laatste de plakjes ham. Rol de filet nu stevig op, terwijl je goed aandrukt. Bind vast met keukentouw of prik er tandstokertjes in, zodat alles goed blijft zitten. Bak de kalkoenrol even aan in een pan met olie, zodat de buitenkant mooi bruin is. Zet de kalkoenrol 40 minuten in de oven.

Bak intussen de champignons in olijfolie en kruid met peper en zout. Snijd met een scherp mes plakjes van de kalkoenrol. Serveer met de gebakken champignons.

Extra benodigd

Aluminiumfolie, keukentouw of tandenstokers

En portefeuille snijden

We willen van de dikke filet een lang, plat stuk snijden. Je begint alsof je de dikke filet in drie platte filetstukjes wilt snijden, maar je snijdt elke filet op het einde niet los maar snijdt verder in de andere richting. Denk aan een portefeuille uit drie stukken waarvan je de zijkanten dichtklapt. Nadien leg je de filet tussen twee vellen plasticfolie en klop je met de platte achterkant van een zwaar mes de filet nog platter.

Kookboek

Het recept 'Kalkoen gevuld met groenten, ham en champignons' is afkomstig uit het kookboek...

Mijn pure keuken 2

Wij willen het allemaal: gezellig genieten van lekker eten, niet verdikken, gezond blijven en weinig werk. Met 'Mijn pure keuken 2' kan het. Eten hoeft geen strijd te zijn

... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Kalkoen tips