Surinaamse roti kip masala
bereiden
Ingrediënten
- zonnebloemolie
- 400 g kipdijfilet, in blokjes
- 2 uien (of sjalotten), gesnipperd
- 4 tenen knoflook, fijngesneden
- 25 g masala kerrie (Nandan)
- 1 theelepel gemalen komijnzaad
- 2 tomaten, grof gesneden
- 1 kippenbouillonblokje
- 300 g aardappelen, geschild en in grove stukken
- 1 madame-jeanette (optioneel)
- 2 (of meer) eieren
- 200 g kousenband, puntjes verwijderd en in stukjes
- 2 rotivellen
Bereiden
Verhit een flinke scheut zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipdijfilet rondom in 8-10 minuten goudbruin.
Voeg 1 ui en 3 tenen knoflook toe en fruit 2 minuten mee met de kip.
Voeg de masala kerrie en het gemalen komijnzaad toe. Zet het vuur laag en roer goed.
Voeg de tomaat toe en bak 2-3 minuten mee.
Blus af met 400 ml warm water samen met het verkruimelde kippenbouillonblokje. Breng tegen de kook aan en laat 10-15 minuten op laag vuur met deksel pruttelen.
Voeg de aardappel toe en laat nog 45 minuten pruttelen. Haal de laatste 15 minuten de deksel van de pan om het wat in te laten dikken. Laat eventueel een madame-jeanette pepertje 10 minuten meekoken voor extra pit.
Kook intussen de eieren in 7-8 minuten hard.
Kook de kousenband in 8 minuten beetgaar en spoel af.
Verhit een scheut zonnebloemolie in een wok of koekenpan en fruit de overige knoflook en ui glazig. Voeg de kousenband toe en roerbak enkele minuten mee.
Verwarm de rotivellen volgens de instructies op de verpakking.
Serveer de kip en de kousenband op een bord samen met een rotivel en een hardgekookt eitje.
Kookboek
Het recept 'Surinaamse roti kip masala' is afkomstig uit het kookboek...
SmaakMenutie
Tim Nieuwpoort & Erik Stern
In 'SmaakMenutie' delen Tim Nieuwpoort en Erik Stern 75 toegankelijke en supersmaakvolle dinerrecepten: van wereldgerechten, ovengerechten en stoofpotten tot Indische gerechten en snelle recepten die binnen een halfuur op tafel staan
... lees verder © Becht / HarperCollins Holland