Kipburgers in Thaise stijl

4 personen
bereiden

waardering 7,7obv 3 waarderingen

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook, zeer fijn gehakt
  • 25 g koriander, fijngehakt
  • 2 sjalotten, zeer fijn gesnipperd
  • 1 theelepel zeer fijn gehakte rode chilipeper (of meer of minder, naar smaak)
  • 2 theelepels vissaus
  • ½ theelepel versgemalen zwarte peper
  • ½ theelepel grof zeezout
  • 450 g kipgehakt (liefst van het vlees van de poten of dijen)
  • 2 eetlepels neutrale olie (zoals koolzaad-, druivenpit- of saffloerolie)

Bereiden

Meng de knoflook, koriander, sjalot, chilipeper, vissaus en peper plus het zout grondig door het gehakt. Vorm van het mengsel 4 burgers, elk ongeveer 2 cm dik.

Zet de grill aan of laat een grillpan warm worden op halfhoog vuur. Wrijf de burgers aan beide zijden in met wat van de olie en gril ze ongeveer 8 minuten op de eerste kant en nog eens 5 minuten op de andere tot ze mooi bruin zijn en stevig aanvoelen.

Kookboek

Het recept 'Kipburgers in Thaise stijl' is afkomstig uit het kookboek...

(H)eerlijk

Dit kookboek helpt je echt heerlijk voedsel te ontdekken waardoor je je fit en energiek gaat voelen. '(H)eerlijk' is geschikt voor iedereen, of je nu een specifiek... lees verder

© Kosmos Uitgevers

Kipburger tips

Reacties op dit recept

  • )( Lekker