Chocolademelk

5 personen
bereiden

waardering 8,2obv 22 waarderingen

Ingrediënten

  • 1 liter volle melk
  • 200 g extra bittere chocolade (70% cacao), in stukjes
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 eetlepels suiker
  • stijfgeklopte slagroom
  • cacao

Bereiden

Breng in een pan met een dikke bodem de melk met de chocolade, vanillesuiker en 3 eetlepels suiker aan de kook en laat de chocolade al roerende smelten. Blijf roeren tot een mooi donkere chocolademelk ontstaat en breng eventueel op smaak met meer suiker.

Schenk de chocolademelk in hittebestendige glazen of mokken en spuit er een flinke toef slagroom op. Strooi er wat cacao over.

Het recept 'Chocolademelk' wordt je aangeboden door . Beeld: Julie Style | Shutterstock.com

Chocolademelk tips

Reacties op dit recept

  • Heid De echte chocolademelk-liefhebber zou er nooit een toef slagroom op spuiten. Die maakt de slagroom zelf en gooit er een paar flinke klodders op! Weg met de spuitbus! Maar de rest van het recept ga ik proberen :-)
  • Nora Beste Heidi, sorry hoor, nergens staat dat de slagroom in dit recept uit een spuitbus komt, kan dus evengoed versgeklopt zijn. gr nora
  • Anneke Als je goed leest staat er stijfgeklopte slagroom dus dat is verse slagroom.
  • Joan Mijn voorkeur blijft toch de ouderwetse chocolademelk. Zelf van cacao gemaakt. Sowieso stukken goedkoper. En ja, daar hoort een lekkere toef vers geklopte slagroom bij.