Huisgemaakte advocaat

1 liter
bereiden

waardering 8,2obv 4 waarderingen

Ingrediënten

  • 8 eieren
  • 400 g witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 500 ml brandewijn

Bereiden

Klop de eieren in een hittebestendige kom met de suiker en vanillesuiker schuimig. Schenk langzaam 150 ml heet water en de brandewijn erbij.

Plaats de kom in een pan met water dat tegen de kook aan wordt gehouden en laat de advocaat al kloppend op laag vuur binden. Zorg dat de advocaat niet te warm wordt, dan kan hij namelijk gaan schiften.

Schenk de advocaat in warme, gesteriliseerde potten of flessen en sluit deze goed af. Laat ze afkoelen en bewaar ze dan in de koelkast

Extra benodigd

Glazen potten of flessen

Kookboek

Het recept 'Huisgemaakte advocaat' is afkomstig uit het kookboek...

Culinaire cadeautjes

Een cadeautje wordt nóg leuker om te geven als het zelfgemaakt is. Het is uniek, er spreekt liefde en aandacht uit en hoeft bovendien niet veel geld te kosten. Dit vrolijke... lees verder

© Uitgeverij Becht

Dranken tips

Reacties op dit recept

  • Carla Klopt het dat er water bij moet? Samen met de brandewijn?