Briochespiesjes met brie en druiven

24 stuks
bereiden

waardering 7,3obv 9 waarderingen

Bevat per portie

164 kcal
7 g eiwit
11 g vet
12 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 4 dikke sneetje briochebrood (of maïsbrood)
  • 50 g zachte boter
  • 1 eetlepel geraspte citroenschil
  • citroensap
  • 150 g brie
  • 24 rode druiven
  • 24 witte druiven

Bereiden

Bestrijk de sneetjes brood aan beide kanten dun met citroenboter van zachte boter vermengd met citroenschil en wat citroensap. Snijd elk sneetje in 6 blokjes en bak ze in een droge koekenpan met antiaanbaklaag knapperig bruin.

Snijd de brie in 8 plakken en elke plak in 3 stukken. Steek aan 8 spiesen om en om elk 3 rode druiven, 3 blokjes brood, 3 witte druiven en 3 plakjes brie. Of voor 24 spiesjes om en om 1 rode druif, 1 blokje briochebrood, 1 witte druif en 1 plakje brie. Leg de spiesjes op een schaal.

Extra benodigd

Cocktailprikkers

Het recept 'Briochespiesjes met brie en druiven' wordt je aangeboden door

Hapjes tips