Paddenstoelenspiesjes met salsa verde

4 personen
bereiden

waardering 8,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 300 g kastanjechampignons
  • 200 g shiitake
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 50 g verse zachte groene kruiden, zoals peterselie, koriander, basilicum, munt en/of dragon, fijngesneden
  • ¼ rode ui, gesnipperd
  • 1 eetlepel dijonmosterd
  • 1 eetlepel honing
  • 3 eetlepels rodewijnazijn
  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie

Bereiden

Rijg de kastanjechampignons en de shiitake om en om aan 8 - 12 tapasprikkers.

Meng de olijfolie met de helft van de knoflook. Bestrijk de paddenstoelen met de knoflookolie.

Verhit een grillpan op hoog vuur. Gril de paddenstoelenspiesjes 8 - 10 minuten. Draai regelmatig om.

Mix ondertussen de groene kruiden, rode ui, mosterd, honing en rodewijnazijn in een keukenmachine tot een gladde puree. Voeg, terwijl de machine draait, de extra vierge olijfolie langzaam toe en mix tot een dikke, gladde saus. Breng de salsa verde op smaak met zout en peper.

Leg de paddenstoelenspiesjes op een bord en schep de salsa verde erover.

Extra benodigd

Tapasprikkers, keukenmachine

Kookboek

Het recept 'Paddenstoelenspiesjes met salsa verde' is afkomstig uit het kookboek...

30 receptkaarten - Borrel

Met de 30 receptkaarten uit 'Borrel' zet je binnen een mum van tijd een borrelhapje op tafel. Pak uit met een uitgebreide borrelplank of maak snel een last-minute snack, met de recepten uit deze receptenbox heb je boordevol inspiratie om de

... lees verder

© Uitgeverij Becht. Beeld: Saskia Lelieveld

Hapjes tips