Havermoutpap met kardemom en pistachenootjes

1 persoon
bereiden

waardering 7,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 4 kardemompeulen
  • 70 g havermout
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 theelepel rozenwater of 4 druppels eetbare rozenolie
  • 2 eetlepels gestampte pistachenootjes
  • honing of agavenectar (siroop), voor erbij (desgewenst)
  • gesuikerde rozenblaadjes, als versiering (desgewenst)

Bereiden

Kneus de kardemompeulen met de achterkant van een lepel en doe ze met de havermout en kokosmelk in een pan. Laat ongeveer 8 minuten al roerend koken tot de havermout gaar is.

Je kunt er op dit punt een scheutje water bij doen om de pap iets dunner te maken. Roer er het rozenwater of de rozenolie door en meng alles goed.

Schep de pap in een kom en maak hem af met de gestampte pistachenootjes en als je wilt een scheutje honing of agavenectar en een paar gesuikerde rozenblaadjes.

Kookboek

Het recept 'Havermoutpap met kardemom en pistachenootjes' is afkomstig uit het kookboek...

Eet jezelf gezond

Met 80 eenvoudig te volgen recepten biedt 'Eet jezelf gezond' praktische, maar vooral heerlijke oplossingen voor de problemen waar je dagelijks tegenaan loopt... lees verder

© Carrera Uitgevers

Havermoutpap tips