Bananenbrood

8 personen
bereiden

waardering 7,7obv 9 waarderingen

Ingrediënten

  • 500 ml bloem
  • 1 theelepel zuiveringszout
  • 1½ theelepel bakpoeder
  • 2 eieren
  • 250 ml suiker
  • 4 hele rijpe bananen
  • 1 theelepel vanille(suiker)
  • 125 ml slaolie
  • 1 theelepel kaneel

Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Bereiden

Meng in een flinke kom de bloem, zuiveringszout, bakpoeder en 1½ theelepel zout. Meng in een andere kom de eieren en suiker. Prak de bananen (eventueel met een staafmixer). Voeg de banaan, vanille, olie en kaneel toe aan het ei-suikermengsel en meng het goed door elkaar. Voeg dit geheel langzaam en al roerend toe aan het bloemmengsel, blijf roeren en mengen tot alle bloem is vermengd. Verdeel het deeg over 2 broodvormen. Bak de bananenbroden 45 tot 60 minuten in de oven.

Extra benodigd

Staafmixer, 2 brood- of cakevormen

Het ledenrecept 'Bananenbrood' wordt je aangeboden door . Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com

Reacties op dit recept

  • GA Waarom zuiveringszout in dit gerecht? En waar koop ik dat?
  • Jessica Zuiveringszout is ontzurend (ook wel bekend als baking soda) en heeft eigenschappen van bakpoeder en gist (om te rijzen).
  • Esther Je kunt het kopen bij de meeste drogisterijen en vrijwel alle apotheken.