Coquilles à la Robert

2 personen
voorbereiden
bereiden
wachten

waardering 7obv 3 waarderingen

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • paar saffraandraadjes
  • 6 grote of 8 kleine coquilles
  • scheutje sherry
  • 2 eetlepels slagroom of crème fraîche

Voorbereiden

Maak een marinade van de olijfolie, knoflook en een paar saffraandraadjes en laat de coquilles hierin 15 minuten marineren.

Bereiden

Verhit een koekenpan en giet de marinade erin als deze heet is. Leg de coquilles erin en gaar ze licht in ca. 3 minuten. Neem de coquilles uit de pan en wikkel ze in aluminiumfolie. Voeg aan de olie / marinade in de pan een scheutje sherry toe en daarna de slagroom of crème fraîche. Laat het geheel wat inkoken. Voeg de coquilles toe aan de saus en serveer direct. Lekker met pasta en een frisse salade.

Extra benodigd

Aluminiumfolie

Het ledenrecept 'Coquilles à la Robert' wordt je aangeboden door . Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com