Geroosterde entrecote met gesmoorde courgette

2 personen
voorbereiden
bereiden

waardering 6,8obv 4 waarderingen

Ingrediënten

  • 1 entrecote van 300 g
  • ½ eetlepel balsamicoazijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 courgette, in blokjes
  • 2 tomaten, ontveld en zonder zaadjes, in reepjes
  • 1 theelepel Provençaalse kruiden

Bereiden

Wrijf de entrecote in met de azijn en de helft van de olijfolie. Verhit de laatste eetlepel olijfolie in een pan en voeg de knoflook toe. Schep de courgette, de tomaten en de kruiden erdoor, voeg zout en peper toe en smoor het geheel afgedekt in 20 minuten zachtjes gaar. Rooster in een grillpan (of koekenpan) de entrecote in 6-8 minuten bruin, van binnen rood of rosé, keer regelmatig. Strooi er zout en peper over. Snijd de entrecote in dunne plakjes en schep ze op twee warme borden. Schep de gesmoorde courgette ernaast.

Extra benodigd

Grillpan