Italiaanse uiensoep

4 personen
bereiden

waardering 7obv 7 waarderingen

Ingrediënten

  • 50 g pancetta, in blokjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 grote uien, in dunne ringen
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 800 ml kippenbouillon
  • 4 sneedjes ciabatta
  • 3 eetlepels boter
  • 150 g gruyère of Goudse kaas, geraspt

Bereiden

Bak de pancetta 3-4 minuten droog in een grote pan tot het bruin wordt. Schep het spek uit de pan en houd het apart. Doe de olie in de pan en bak uien en knoflook 4 minuten op hoog vuur. Zet het vuur laag en laat met het deksel erop nog 15 minuten bakken tot de uien en knoflook licht gekarameliseerd zijn. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat daarna de soep op laag vuur nog 10 minuten trekken. Verwarm de grill. Rooster de ciabatta aan beide zijden 2-3 minuten onder de grill goudbruin. Besmeer het brood met boter en bestrooi elk sneetje met geraspte kaas. Snijd de sneetjes in drieën. Doe de pancetta in de soep en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de soep over vier kommen en leg er het brood op.

Het ledenrecept 'Italiaanse uiensoep' wordt je aangeboden door . Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com