Kaasomelet met kastanjechampignons

4 personen
bereiden

waardering 7obv 3 waarderingen

Ingrediënten

  • 50 g boter
  • 500 g kastanjechampignons, in plakjes
  • 2 sjalotjes, in ringen
  • 6 eieren
  • 100 ml melk
  • 100 g belegen kaas, geraspt
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 2 eetlepels peterselie, fijngehakt

Bereiden

Verhit 25 g boter in een wok en roerbak de champignons en de sjalotjes op hoog vuur bruin, laat het vocht verdampen. Klop de eieren los met melk, geraspte kaas en zout en peper naar smaak. Verhit 25 g boter in een koekenpan. Schenk het eimengsel erin en bak op halfhoog vuur een omelet. Duw met een spatel steeds het gestolde ei vanuit de rand naar het midden en laat het nog niet gestolde ei op de bodem vloeien. Ga zo door tot het ei gestold is, maar wel glanst. Roer de azijn, peterselie, zout en peper door de champignons, schep ze op de omelet en klap deze dubbel. Lekker met gebakken aardappeltjes.

Het ledenrecept 'Kaasomelet met kastanjechampignons' wordt je aangeboden door . Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com