Kip tandoori

4 personen
voorbereiden
bereiden
wachten

waardering 7obv 3 waarderingen

Ingrediënten

  • 8 kipdrumsticks, zonder vel
  • 150 ml yoghurt
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • ½ theelepel gemberwortel, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 2 theelepels korianderpoeder
  • ½ theelepel rode voedselkleurstof
  • 1 eetlepel tamarindepasta
  • 8 flinke slabladeren

Voorbereiden

Maak in elke drumstick 2-3 inkepingen. Doe de yoghurt met 2 eetlepels olie in een kom. Voeg de gember, knoflook, chili-, komijn- en korianderpoeder, zout en rode kleurstof toe en meng alles goed dooreen. Wentel de drumsticks door het yoghurt-specerijenmengsel; ze moeten goed door het mengsel worden bedekt. Dek af en laat in de koelkast minstens 3 uur marineren. Meng in een andere kom de tamarindepasta met 150 ml water. Schep dit door het yoghurt-specerijenmengsel. Wentel de drumsticks opnieuw door het mengsel en laat ze, afgedekt, nog 3 uur in de koelkast marineren.

Bereiden

Verhit de grill tot halfhoog. Leg de drumsticks in een ovenschaal en druppel er wat olie over. Zet ze 30-35 minuten onder de grill tot ze gaar zijn. Draai ze regelmatig om en druppel er af en toe nog wat olie over. Rangschik de kip op de slablaadjes en garneer eventueel met uienringen, plakjes tomaat en citroenpartjes.

Het ledenrecept 'Kip tandoori' wordt je aangeboden door . Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com