Lamsfilet met sperzieboontjes

4 personen
bereiden

waardering 7obv 6 waarderingen

Ingrediënten

  • 4 tot 6 grote aardappelen, in plakken van 1 cm dik
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 500 g lamsfilet, in blokjes
  • 1 theelepel gemengde gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 grote ui, in reepjes
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 2 stelen bleekselderij, in boogjes
  • 1 grote wortel, in blokjes
  • 400 g sperziebonen, gehalveerd
  • 400 g gepelde tomaten, in blokjes (blik)
  • 1 groentebouillontablet
  • 2 eetlepels peterselie, fijngehakt

Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Bereiden

Kook de aardappelschijven in circa 10 minuten bijna gaar. Giet af en laat ze uitlekken. Verhit de olie in een pan en braad de blokjes lamsvlees rondom aan. Bestrooi ze met wat zout en peper en de kruiden. Laat de ui kort meebakken. Voeg de knoflook, de bleekselderij, de wortel, de sperzieboontjes, de tomaten en het verkruimelde bouillontablet toe en giet 250 ml heet water in de pan. Verdeel de plakken aardappel dakpansgewijs over de inhoud van de pan, bestrijk ze met de olie en bestrooi met wat zout en peper. Breng met het deksel op de pan aan de kook en zet de pan 30 minuten in de oven of zo lang tot de aardappelplakjes gaar zijn. Neem 10 minuten voor het einde van de oventijd het deksel van de pan om de aardappelen licht te laten kleuren. Bestrooi met de peterselie.