Pasta met trostomaten en olijven

4 personen
bereiden

waardering 7,2obv 6 waarderingen

Ingrediënten

  • 450 g trostomaten, gehalveerd
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 24 basilicumblaadjes, gescheurd
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 400 g spaghetti
  • 50 g kleine zwarte olijven, ontpit en fijngesneden
  • schilfers Parmezaanse kaas

Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 230 °C.

Bereiden

Doe de tomaten in een ovenschaal met de snijkant naar boven. Strooi er de knoflook, 8 van de basilicumblaadjes, 4 eetlepels olijfolie en zout en peper over. Bak de tomaten 8 minuten in de oven tot ze zacht zijn. Leg de tomaatjes op een schaal en houd ze warm. Kook in een pan met water en zout de spaghetti al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de pasta uitlekken en houd 1 eetlepel kooknat apart. Voeg daarbij de olijven, resterende basilicumblaadjes, 1 eetlepel hete olijfolie, tomatennat en de spaghetti. Breng op smaak met zout en zwarte peper en schep alles goed door elkaar. Serveer de spaghetti met de gebakken tomaten en schilfers Parmezaanse kaas.

Het ledenrecept 'Pasta met trostomaten en olijven' wordt je aangeboden door . Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com