Pilav

4 personen
bereiden

waardering 7,1obv 8 waarderingen

Ingrediënten

  • 50 g boter
  • 400 g kipfilet, in blokjes van 3 cm
  • 2 rode uien, grofgesnipperd
  • 4 teentjes knoflook, in dunne plakjes
  • 1 Spaanse peper, in dunne plakjes
  • 1 groene paprika, in kleine blokjes
  • 1 rode paprika, in kleine blokjes
  • 250 g champignons, in plakjes
  • 1 groot blik tomatenpuree
  • 1 blik perzikken op siroop
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 eetlepel aardappelzetmeel of maïzena

Bereiden

Smelt de boter in een hapjespan en bak hierin de kipfilet rondom goudbruin. Voeg dan de uien, knoflook en pepertje toe en bak een minuutje of 2 zachtjes mee. Doe er dan de paprika's en champignons bij en bak nog even door. Roer de tomatenpuree erdoor en bak deze nog 1 minuut met het geheel mee. Blus dan af met de perziksiroop en doe de perzikken erbij. Breng op smaak met ketjap manis en laat het geheel 20 minuten zachtjes sudderen. Maak als het gerecht wat te dun is een papje van 1 eetlepel aardappelzetmeel of maïzena met een paar eetlepels water om het gerecht te binden. Serveer de pilav met rijst.

Variatietip

Vervang de kipfilet door varkensvlees, bijvoorbeeld varkenslapjes of hamlappen.

Het ledenrecept 'Pilav' wordt je aangeboden door . Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com