Quiche met zalm en kruidenkaas

4 personen
bereiden

waardering 6,9obv 7 waarderingen

Ingrediënten

  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 1 zakje geraspte kaas
  • 1 blik zalm (400 g)
  • 1 doosje kruidenkaas (125 g)
  • 3-4 eieren
  • 1 pakje slagroom

Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Bereiden

Bekleed een met boter ingevette quichevorm met plakjes bladerdeeg. Prik de bodem in en bestrooi het bladerdeeg met een beetje geraspte kaas. Prak de zalm en de kruidenkaas door elkaar. Verdeel het mengsel over de quichevorm. Roer de eieren, de room en de rest van de geraspte kaas door elkaar en schenk het over het zalm-kruidenkaasmengsel. Bak de quiche ca. 30 minuten in de oven. Lekker met een frisse salade, maar ook koud als hapje!

Extra benodigd

Quichevorm

Het ledenrecept 'Quiche met zalm en kruidenkaas' wordt je aangeboden door . Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com

Reacties op dit recept

  • Eline Welke kruidenkaas gebruikt u? Want ik heb dit al eens proberen te maken met "Boursin met fijne kruiden" maar toen vond ik de quiche te zoutig. Dit kwam waarschijnlijk doordat deze kruidenkaas ook te zoutig was.