Tagliatelle met spinazie

4 personen
bereiden

waardering 7obv 7 waarderingen

Ingrediënten

  • 2 eetlepels walnootolie
  • 1 bundel bosuitjes, in ringetjes
  • 2 teentjes knoflook, in plakjes
  • 250 g champignons, in plakjes
  • 500 g groene en witte tagliatelle
  • 250 g diepvriesspinazie, ontdooid en uitgelekt
  • 150 g zachte roomkaas met knoflook en kruiden
  • 4 eetlepels room
  • 100 g ongezouten pistachenoten, fijngehakt

Bereiden

Verhit de olie in een grote koekenpan. Voeg de bosuitjes en knoflook toe en bak 1 minuut tot ze iets zacht zijn. Voeg de champignons toe en roer goed door. Bak afgedekt 5 minuten op laag vuur tot alles zacht is maar niet bruin. Breng een pan met licht gezouten water aan de kook. Voeg de tagliatelle toe, breng weer aan de kook en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente. Giet de pasta af en doe deze terug in de pan. Doe de spinazie in de koekenpan en verwarm 1-2 minuten door. Voeg de kaas toe en verhit tot deze enigszins gesmolten is. Roer de room erdoor en verwarm het mengsel, maar laat het niet aan de kook komen. Giet de saus over de pasta, breng op smaak met zout en peper en vermeng goed. Verwarm al roerend nog 2-3 minuten. Doe de pasta over in een verwarmde schaal en garneer met pistachenoten.

Het ledenrecept 'Tagliatelle met spinazie' wordt je aangeboden door . Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com