Thaise gevulde omelet

4 personen
bereiden

waardering 7,5obv 4 waarderingen

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 4 zwarte peperkorrels
  • 4 takjes koriander
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 200 g half-om-halfgehakt
  • 2 lente-uitjes, gesnipperd
  • 1 grote tomaat, in stukjes
  • 6 grote eieren
  • 1 eetlepel Thaise vissaus
  • ½ theelepel kurkuma

Bereiden

Wrijf in de vijzel de knoflook met de peperkorrels en de koriander tot een gladde pasta. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan boven matig vuur. Bak de knoflookpasta 1-2 minuten tot het mengsel van kleur verandert. Roer het gehakt erdoor. Roerbak het gehakt tot het rul en lichtbruin is. Voeg de lente-ui en de tomaat toe. Roerbak het mengsel nog 1 minuut en haal dan de pan van het vuur. Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Klop de eieren los samen met de vissaus en de kurkuma. Giet een kwart van het mengsel in de pan. Wacht tot het begint te stollen. Roer dan heel voorzichtig, tot de eimassa gestold is. Schep een kwart van het gehaktmengsel midden op de omelet. Sla de randen van de omelet naar binnen, om de vulling heen. Bak van de rest van het eimengsel nog drie omeletten.