Paddenstoelen in romige sherrysaus

2 personen
bereiden

waardering 8,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 3 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 1 grote sjalot, gesnipperd
  • 3-4 takjes tijm
  • ΒΌ paddenstoelenbouillonblokje
  • 65 g eekhoorntjesbrood, fijngehakt
  • 150 g paddenstoelenmix, fijngehakt
  • 1 kleine rode paprika, in reepjes
  • 1 kleine gele paprika, in reepjes
  • 240 ml sherry
  • 225 ml plantaardige room
  • fijngehakte verse tijm

Bereiden

Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op hoog vuur. Voeg de knoflook, sjalot, tijm en het kwart paddenstoelenbouillonblokje toe, als de olie heet is. Bak dit alles totdat het gaar is en geur afgeeft.

Doe het eekhoorntjesbrood, de paddenstoelenmix en de paprika's erbij. Bak totdat de paddenstoelen en de paprika gaar en gekarameliseerd zijn. Blus af met de sherry. Voeg de room toe en laat inkoken.

Breng op smaak met zout en peper. Garneer met wat verse tijm. Serveer met geroosterde aardappels.

Kookboek

Het recept 'Paddenstoelen in romige sherrysaus' is afkomstig uit het kookboek...

Veganista

Plantaardig Italiaans eten? Dit boek bevat 60 recepten voor overheerlijke vegan gerechten, sommige modern, andere klassiek. Van tagliatelle met champignons en truffel tot witte bonensoep met rozemarijn, van risotto met asperges tot tiramisu

... lees verder

© Uitgeverij Terra

Overige recepten tips