Warme paddenstoelenmousse

2 personen
bereiden

waardering 7,6obv 7 waarderingen

Bevat per portie

275 kcal
9 g eiwit
24 g vet
6 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 20 g boter
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 100 g cantharellen of shii-take
  • 1 eetlepel cognac
  • 1 eetlepel bloem
  • 6 eetlepels gevogeltefond of kippenbouillon
  • 75 ml slagroom
  • nootmuskaat
  • 1 ei, losgeklopt

Bereiden

Bak in de helft van de boter het uitje met de paddenstoelen 5 minuten op laag vuur. Houd twee mooie paddenstoelen apart voor de garnering en pureer de rest in een keukenmachine of met een staafmixer tot een fijne mousse.

Verwarm de mousse met de rest van de boter op hoog vuur. Voeg de cognac toe en laat het mengsel even bruisen. Roer de bloem erdoor en vervolgens beetje bij beetje de fond en de slagroom. Laat het mengsel 2 minuten zachtjes pruttelen. Voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe. Roer het ei erdoor en verdeel de mousse over twee kleine vuurvaste schaaltjes.

Dek de bakjes goed af en zet ze in een stoommandje boven een laag kokend water. Stoom ze met het deksel op de pan in ca. 15 minuten gaar.

Extra benodigd

Keukenmachine of staafmixer

Het recept 'Warme paddenstoelenmousse' wordt je aangeboden door . Beeld: Tatyana Malova | Shutterstock.com

Overige recepten tips