Smoothie met peer, avocado, broccoli en spinazie

2 personen
bereiden

waardering 7,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 1 middelgrote rijpe peer, klokhuis eruit (ca. 130-150 g)
  • ½ rijpe avocado, pit eruit
  • 50 g broccoliroosjes, uit de diepvries
  • 50 g spinazie, uit de diepvries
  • 2-4 zachte dadels, pit eruit
  • ½-1 theelepel geraspte gember (of ¼-½ theelepel gemberpoeder)
  • ½-1 theelepel spirulinapoeder (of chlorella, tarwegras of gerstegras)
  • 250 ml kokoswater (of melk naar keuze)
  • sap van ½ limoen
  • voor erbij
  • pistachenoten, fijngehakt
  • geroosterde rauwe boekweit (zie onderaan het recept)
  • kokosrasp
  • hennepzaad of bijenpollen
  • kiwi, fijngesneden
  • passievruchtenpulp of gele kiwi, fijngeprakt
  • eetbare bloemen (als je wilt)

Bereiden

Snijd de peer in grove stukken en doe deze met het vruchtvlees van de avocado en de rest van de ingrediënten in de blender. Pureer op een hoge stand tot het een gladde smoothie is.

Proef en pas als dat nodig is de zoetheid en kruidigheid aan door meer dadels of gember toe te voegen, of extra spirulina als je wilt. Schenk in twee schaaltjes. Maak af met noten, boekweit, kokos, zaden, fruit en bloemen en dien op.

Extra benodigd

Blender

Geroosterde rauwe boekweit

Rooster rauwe (groenige) boekweit ongeveer 5 minuten in een droge koekenpan op middelhoog vuur tot deze goudkleurig is. Als je van zoet houdt, voeg dan wat ahornsiroop toe aan de pan. Je kunt ook gekiemde, gedroogde boekweit kopen in de natuurvoedingswinkel.

Opmerking

'Groentes uit de diepvries zijn nu niet bepaald de chicste ingrediënten voor een maaltijd: door het ontdooien verliezen ze hun stevige structuur. Wel zijn ingevroren groentes perfect voor smoothies! Ze zijn vaak goedkoop, het hele jaar door verkrijgbaar en geven je smoothie een dikkere structuur dan verse groentes. In dit schaaltje zijn de zoete smaken van de peer en dadel prachtig in balans met de hartige smaken van de groentes. Ik voeg ook vaak algen (spirulinapoeder) of graspoeder toe aan mijn schaaltje, voor extra voedingsstoffen en een prachtige diepgroene kleur. Wees wel voorzichtig, want de smaak overheerst snel. Begin gewoon met ½ theelepel en voeg meer toe als je dat lekker vindt.' - Luise Vindahl

Kookboek

Het recept 'Smoothie met peer, avocado, broccoli en spinazie' is afkomstig uit het kookboek...

The Green Kitchen Smoothies

In 'The Green Kitchen Smoothies' delen David en Luise hun favoriete smoothierecepten, zoals de uitslaapsmoothie, een warme smoothie of een sinaas... lees verder

© Uitgeverij Becht

Smoothie tips