Tofu, tempé en telor (T3 bumbu Bali)

4 personen
bereiden

waardering 8,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 250 ml olie
  • 180 g tempe (tempé), in blokjes
  • 150 g tahu (tofu), in blokjes
  • 50 g suiker
  • 1 theelepel gemalen witte peper
  • 4 hardgekookte eieren, gepeld
  • 100 ml kecap manis
  • voor de bumbu
  • 120 g uien, gepeld
  • 10 g knoflook, gepeld
  • 20 g kemirinoten
  • 120 g gember, geschild
  • 50 g rode lombok (Spaanse peper)
  • 130 g puntpaprika, in stukken
  • 50 g sambal ulek

Bereiden

Verhit 150 ml olie in een koekenpan en bak de tempe en tahu goudbruin en krokant. Haal uit de pan en zet even apart.

Hak de ingrediënten voor de bumbu grof en maal ze daarna in een keukenmachine of blender fijn.

Verhit 100 ml olie in een wok en bak de bumbu op laag vuur al omscheppend 5-6 minuten tot hij gaat kleuren.

Voeg 100 ml water, 1½ theelepel zout, de suiker en witte peper toe en roer goed door. Laat 3 minuten zachtjes koken.

Doe de tempe, tahu en eieren erbij en laat nog 5 minuten koken.

Voeg de kecap manis toe, schep goed door en kook nog 2 minuten mee.

Serveer met witte rijst.

Extra benodigd

Keukenmachine of blender

Kookboek

Het recept 'Tofu, tempé en telor (T3 bumbu Bali)' is afkomstig uit het kookboek...

Vega Blauw

'Vega Blauw' bevat 70 vegetarische en vegan recepten voor de allermooiste en allerlekkerste gerechten van de gehele Indonesische archipel. Joke Boon bewerkte de recepturen van de koks van Restaurant Blauw tot recepten die iedereen thuis kan maken

... lees verder

© Uitgeverij Terra. Beeld: Simone van den Berg

Tofu tips