Noedels met groenten en room

6 personen
bereiden

waardering 7,5obv 12 waarderingen

Bevat per portie

334 kcal
6 g eiwit
25 g vet
20 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 375 g gedroogde platte rijstnoedels
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 kleine ui, in parten
  • 2 kleine venkelknollen, in dunne plakjes
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 200 g champignons, in dikke plakken
  • 2 minicourgettes, in dunne plakjes
  • 300 ml kookroom
  • 300 g peultjes, in dunne reepjes
  • ½ kop vers basilicum, gescheurd
  • 2 eetlepels dille, fijngesneden

Bereiden

Doe de noedels in een kom en giet er kokend water op tot ze onderstaan. Laat ze staan tot ze beetgaar zijn; giet ze dan af.

Verhit intussen de olie in de wok en roerbak de ui, venkel en knoflook tot de groenten gaar zijn. Schep ze uit de wok.

Roerbak de champignons en courgettes in de wok tot ze lichtbruin zijn. Doe het venkelmengsel terug in de pan, met de kookroom, en breng alles aan de kook. Schep om tot de saus iets indikt.

Voeg de noedels en peultjes toe en roerbak tot het gerecht heet is. Haal van het vuur en roer de kruiden erdoor.

Kookboek

Het recept 'Noedels met groenten en room' is afkomstig uit het kookboek...

Wok

Roerbakgerechten zijn ideaal: ze zijn niet alleen snel en gemakkelijk te bereiden, maar bevatten ook nog eens weinig vet. De recepten in dit boek komen uit diverse... lees verder

© De Lantaarn

Noedels tips

Reacties op dit recept

  • John Ik vind er geen smaak aan zitten. Verwijderd uit mijn kookboek. Sorry, hier word ik niet blij van.