Nigella Lawson: Dutch baby

4 personen
bereiden

waardering 8,3obv 3 waarderingen

Ingrediënten

  • 3 grote eieren
  • 1 eetlepel fijne kristalsuiker
  • 150 ml volle melk
  • 100 g tarwebloem
  • 1½ theelepel vanillepasta of -extract
  • versgeraspte nootmuskaat
  • 25 g ongezouten boter
  • voor erbij
  • poedersuiker
  • rood fruit
  • crème fraîche
  • ahornsiroop

Bereiden

Verwarm de oven voor op 220 °C / gasstand 7 en zet de pan meteen in de oven. Begin dan met het beslag.

Klop de eieren met de kristalsuiker met een elektrische mixer luchtig en schuimig. Klop de melk, de bloem, de vanille, een snuf zout en de nootmuskaat erdoor en blijf kloppen tot er een glad dun beslag ontstaat.

Doe dikke ovenhandschoenen aan en haal de pan uit de oven. Doe de boter in de pan en laat hem door de pan walsen zodat hij smelt. Schenk dan snel het beslag in de pan en zet die weer in de oven.

Bak het beslag ca. 18–20 minuten, tot het mooi gerezen en goudbruin is.

Serveer de pannenkoek bestrooid met poedersuiker en een handvol rood fruit als je dat lekker vindt.

Extra benodigd

1 gietijzeren koekenpan (Ø 25 cm) of 1 klein bakblik van ca. 28 x 21 x 4½ cm, mixer

Tip

Je kunt het beslag de avond tevoren maken. Dek de kom af en zet hem in de koelkast. Klop het beslag voor gebruik kort door.

Kookboek

Het recept 'Nigella Lawson: Dutch baby' is afkomstig uit het kookboek...

Simply Nigella

In 'Simply Nigella' geeft Nigella Lawson ruim 150 inspirerende én praktische recepten die moeiteloos in ons drukke leven passen. Lichte, eenvoudig te bereiden... lees verder

© Atlas Contact

Dutch baby tips