Noorse flensjes met gerookte zalm

1 persoon
bereiden

waardering 7,1obv 8 waarderingen

Ingrediënten

  • voor de boekweitflensjes
  • zie 'basisbeslag boekweitflensjes' onderaan het recept
  • voor het beleg
  • 2 plakken gerookte zalm, in repen
  • 3 snufjes gesnipperd bieslook
  • 3 snufjes roze peperkorrels
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • citroen

Bereiden

Verhit een koekenpan op hoog vuur.

Laat 50 g boter smelten in een kom in de magnetron of in een pan op laag vuur. Neem een paar vellen keukenpapier en verkreukel ze tot een prop. Doop de prop keukenpapier licht in de gesmolten boter en vet er de pan mee in.

Schep een opscheplepel beslag in de koekenpan (je moet precies weten hoeveel je nodig hebt zodat de hele bodem van de pan er mee wordt bedekt).

Kantel de pan, zodat het beslag gelijkmatig over de bodem uitloopt.

Dompel een deegkwast in de gesmolten boter en bestrijk er het flensje mee. Laat ongeveer 2 minuten bakken.

Draai het flensje om met een metalen spatel en bak de andere kant even. Maak zo nog 2 flensjes.

Bestrijk de flensjes met gesmolten boter. Vouw de flensjes tot envelopjes: vouw elke kant van de flensjes naar het midden toe en vouw dan dubbel tot een rechthoek.

Schik de repen zalm op de flensjes en strooi het bieslook en roze peperkorrels over de zalm.

Lepel een schepje crème fraîche in een hoekje van elk flensje. Serveer met een partje citroen.

Basisbeslag boekweitflensjes (ca. 30 flensjes)

Doe 1 kg boekweitmeel in een grote kom en maak er een kuiltje in.

Doe 2 eetlepels grof zeezout, een snufje peper en 1 ei in het kuiltje.

Giet er al kloppend met een houten lepel of garde geleidelijk 2 liter water bij tot je een glad en romig beslag hebt.

Dek de kom af met aluminiumfolie en laat het beslag liefst 24 uur rusten in de koelkast.

Kookboek

Het recept 'Noorse flensjes met gerookte zalm' is afkomstig uit het kookboek...

Flensjes en crêpes

Een schitterende selectie simpele en snelle recepten voor flensjes en crêpes voor alle gelegenheden. Probeer... lees verder

© Good Cook

Flensjes tips

Reacties op dit recept

  • Tessa Heerlijk en zo klaar.