Engelse poffertjes

12 stuks
bereiden

waardering 7,7obv 3 waarderingen

Ingrediënten

  • 225 g patentbloem
  • ½ theelepel zuiveringszout (natriumbicarbonaat)
  • ½ theelepel wijnsteenbakpoeder
  • 2 middelgrote scharreleieren
  • 25 g fijne kristalsuiker
  • 275 ml melk

Bereiden

Zeef de bloem met het zuiveringszout, het wijnsteenbakpoeder en een snufje zout in een kom.

Klop de eieren met de suiker en voeg geleidelijk de melk toe; giet bij het bloemmengsel en klop de ingrediënten met de mixer tot een dik en schuimig glad beslag.

Verwarm een koekenpan met dikke bodem of een bakplaat op een matig vuur; laat wat bergjes beslag op de pan druppelen (de inhoud van een dessertlepel), waarbij je voldoende ruimte overlaat, zodat de poffertjes kunnen uitdijen. Draai de poffertjes om als de bubbeltjes barsten en wacht tot ze goudbruin zijn. De poffertjes zullen in verschillende ladingen gemaakt moeten worden.

Haal uit de pan en dek af met een mooie doek. Serveer zo snel mogelijk.

Extra benodigd

Mixer

Kookboek

Het recept 'Engelse poffertjes' is afkomstig uit het kookboek...

High tea vintage

'High tea vintage' biedt veel inspiratie voor een vintage theepartijtje. Leer hoe je het perfecte kopje thee maakt en al het lekkers dat erbij hoort: scones... lees verder

© Uitgeverij Becht

Poffertjes tips