Loempia's met zoete chilisaus

4 personen
bereiden

waardering 7,4obv 12 waarderingen

Ingrediënten

  • 2 bosuitjes, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • ½ verse chilipeper, fijngehakt
  • 1 cm verse gember, fijngehakt
  • (plantaardige) olie
  • 1 pakje Alpro soya Fijngehakt
  • 1 spitskool of Chinese kool, in fijne reepjes
  • 250 g taugé
  • 30 g hazelnoten, grof gehakt
  • verse koriander (naar smaak)
  • 1 pakje loempiadeeg (diepvries)
  • maïzena
  • olie om te frituren
  • zoete chilisaus

Bereiden

Fruit de uitjes, knoflook, chilipeper en gember 5 minuten met een beetje olie in een koekenpan glazig.

Voeg het Fijngehakt en de spitskool toe en fruit dit 5 minuten tot de kool gaar wordt.

Voeg als laatste de taugé, hazelnoten en koriander toe en breng het geheel op smaak met zout en peper.

Vul het loempiadeeg met het koolmengsel, maak hiervan rolletjes en plak ze dicht met een papje van maïzena en water.

Frituur (in de wok) de loempia's op 180 °C goudbruin en serveer ze met zoete chilisaus.

Het recept 'Loempia's met zoete chilisaus' wordt je aangeboden door

Reacties op dit recept

  • Wesselien Een hele rode peper heb ik gebruikt. Ik moest het mengsel nog stevig op smaak brengen met peper, zout, ketjap, sambal en oestersaus. De disgenoten vonden het resultaat een 8 waardig.