Rodekool met gegratineerde aardappelen en Fruitfilets

4 personen
bereiden

waardering 7,4obv 7 waarderingen

Ingrediënten

  • 1 kilo aardappelen, in dunne plakjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 pakje Alpro soya Cuisine (kookroom)
  • 250 ml Alpro soya Drink Nature
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • olijfolie
  • 1 rodekool, in dunne reepjes
  • 1 appel, in kleine blokjes
  • 1 glas rode wijn
  • 1 kaneelstokje
  • 3 kruidnagels
  • 1 theelepel honing
  • 4 Alpro soya Fruitfilets Appel

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Leg de aardappelplakjes dakpansgewijs in een ovenschaal. Bestrooi met de knoflook en breng op smaak met zout en peper.

Maak een mengsel van de Cuisine en de Drink Nature en schenk dit over de aardappelen. Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en zet hem 1 uur in de oven.

Bak de ui ca. 5 minuten in wat olijfolie een hoge pan. Voeg de rodekool toe aan de ui en laat dit 5 minuten smoren.

Voeg de appelblokjes samen met de wijn, het kaneelstokje, de kruidnagels en de honing toe aan de rodekool. Doe daarna het deksel erop en laat 30 minuten smoren.

Haal wanneer de aardappelen klaar zijn de folie eraf en zet de oven op 200 °C. Laat de aardappelen nu nog 15 minuten in de oven, zodat ze een knapperige korst krijgen.

Bak de Alpro soya Fruitfilets 4 minuten om en om in de pan, in een beetje olie, totdat ze goudbruin zijn.

Breng de rodekool op smaak met zout en peper en serveer de rodekool met de Fruitfilets en de aardappelschotel.

Extra benodigd

Aluminiumfolie

Het recept 'Rodekool met gegratineerde aardappelen en Fruitfilets' wordt je aangeboden door