Thaise curry met bloemkool

4 personen
bereiden

waardering 7,4obv 9 waarderingen

Ingrediënten

  • 200 g pandan rijst
  • 1 bloemkool, in kleine roosjes
  • 2 eetlepels olie
  • 2 pakjes Alpro soya Reepjes pittig gekruid
  • 1 blik kokosmelk
  • 30 g cashewnoten, grof gehakt
  • 1 bosuitje, gesnipperd
  • voor de rode currypasta
  • 1 eetlepel korianderzaadjes
  • 3 rode chilipepers
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 stengels citroengras
  • 3 limoenbladeren (of limoenrasp)
  • 2 cm verse gember
  • 1 sjalotje

Bereiden

Rooster de korianderzaadjes in een droge koekenpan. Doe de korianderzaadjes met alle overige ingrediënten voor de curry, 1 theelepel zout en een klein scheutje water in een blender en mix dit tot een fijne pasta.

Zet een ruime pan met water en een beetje zout op het vuur. Voeg wanneer het water kookt de pandan rijst toe en kook de rijst 8 minuten. Giet de rijst af en laat vervolgens 8 minuten staan met het deksel op de pan.

Bak de bloemkoolroosjes in 2 eetlepels olie goudbruin. Voeg de Alpro soya Reepjes en 1 eetlepel currypasta toe aan de bloemkool en bak het geheel 2 minuten.

Voeg de kokosmelk toe laat het geheel ca. 10 minuten garen.

Serveer de curry met de rijst, cashewnoten en bosui.

Extra benodigd

Blender

Opmerking

De meeste kant-en-klare potjes curry bevatten garnalenpasta. Deze zelfgemaakte currypasta is 100% vegetarisch, lekker fris en kan in de koelkast bewaard worden.

Het recept 'Thaise curry met bloemkool' wordt je aangeboden door