Vegetarische chili met guacamole

4 personen
bereiden

waardering 7,7obv 9 waarderingen

Ingrediënten

  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • olijfolie
  • ½ gele paprika, in stukjes
  • ½ rode paprika, in stukjes
  • 250 g champignons, in vieren
  • 1 pak Alpro soya Fijngehakt
  • ½ theelepel komijnpoeder
  • ½ theelepel chilipoeder (of naar smaak)
  • 1 blik gepelde, gehakte tomaten
  • 1 blik rode kidneybonen
  • wraps
  • voor de guacamole
  • 2 rijpe avocado’s, in kleine blokjes
  • 2 tomaten, in kleine blokjes
  • ½ rode ui, fijngesnipperd
  • sap van 1 limoen
  • scheut zoete chilisaus

Bereiden

Fruit de uien en knoflook 5 minuten in een pan met hete olie glazig.

Voeg de paprika en champignons toe en laat nog 5 minuten bakken.

Voeg het Alpro soya Fijngehakt, de specerijen, tomaten en kidneybonen toe en laat het geheel 10 minuten sudderen. Breng op smaak met zout en peper.

Meng voor de guacamole de avocado met de tomaten, rode ui, het limoensap en de chilisaus en breng de guacamole op smaak met zout en peper.

Verwarm de wraps ongeveer 2 minuten in een oven of pan.

Vul de wraps met 3 eetlepels chili en wat guacamole en rol ze op.

Het recept 'Vegetarische chili met guacamole' wordt je aangeboden door