Kip uit de oven gevuld met citroen en mediterrane kaas

4 personen
bereiden

waardering 7,3obv 6 waarderingen

Ingrediënten

  • 2 citroenen, bij voorkeur biologisch
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel fijne Dijonmosterd
  • 2 takjes verse rozemarijn, alleen de naaldjes
  • 1 pot Arla Apetina Classic blokjes in olie, uitgelekt en de olie bewaard
  • 1 scharrelkip van ca. 1½ kg, op kamertemperatuur

Bereiden

Verwarm de oven voor op 175 °C.

Boen de citroenen onder stromend water goed schoon, rasp van 1 van de citroenen de schil. Snijd de citroen in parten, eerst in de lengte doormidden en vervolgens nogmaals.

Roer de knoflook door de mosterd. Meng de rozemarijn samen met de citroenrasp door het knoflook-mosterdmengsel.

Doe de witte kaasblokjes in een schaal, meng hier het mosterd-rozemarijnmengsel door samen met 4 eetlepels van de bewaarde olie, 4 kwarten citroen en zout en versgemalen peper.

Vet een ovenschaal iets in met olie. Vul de kip met het witte kaas-citroenmengsel, leg de gevulde kip in de ovenschaal, schep het overgebleven mengsel en de citroen om de kip. Bestrijk de bovenkant met nog wat olie en betrooi de kip met zeezout en versgemalen peper.

Bak de gevulde kip in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 1 uur gaar en goudbruin.

Het recept 'Kip uit de oven gevuld met citroen en mediterrane kaas' wordt je aangeboden door