Risotto met zomerse groenten

4 personen
bereiden

waardering 7,3obv 6 waarderingen

Ingrediënten

  • 1 liter groentebouillon
  • 100 g broccoli, in roosjes
  • 200 g tuinerwtjes
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 2 lente-uitjes, fijngesneden
  • 300 g risottorijst
  • 2 courgettes
  • 200 g Arla Apetina Classic 10% blokjes in water
  • sap en rasp van 1 limoen
  • verse munt, fijngesneden

Bereiden

Breng de bouillon in een pan aan de kook.

Blancheer intussen de broccoli samen met de tuinerwtjes 3 minuten in kokend water met wat zout en spoel ze daarna direct af met koud water.

Verhit 2 eetlepels olie in een pan met dikke bodem. Voeg de knoflook en lente-uitjes toe en bak deze glazig. Voeg dan de rijst met nog 2 lepels olie toe en roer 2 minuten goed door. Voeg al roerend de kokende bouillon met een grote soeplepel toe en wacht met de volgende schep tot alle bouillon is opgenomen. De rijst moet steeds bedekt blijven met een laagje bouillon. De risotto is na ongeveer 20 minuten gaar.

Snijd met een kaasschaaf lange plekken van de courgette. Snij deze dan in dunne linten. Maak de repen aan met versgemalen peper en zout, 2 eetlepels olijfolie en het limoensap.

Roer door de 'gare' risotto de witte kaasblokjes, de geblancheerde groenten, de courgettelinten en breng deze verder op smaak met de limoenrasp, versgemalen peper en zout.

Serveer de risotto bestrooid met de munt in voorverwarmde borden.

Het recept 'Risotto met zomerse groenten' wordt je aangeboden door