Spinazietaart met witte kaas

4 personen
bereiden

waardering 7,3obv 6 waarderingen

Ingrediënten

  • 450 g diepvries spinazie (hele blaadjes)
  • 25 g boter of margarine
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 150 g Arla Apetina blokjes in kruidige olie, uitgelekt
  • 3 eetlepels versgehakte peterselie
  • ΒΌ theelepel geraspte nootmuskaat
  • 4 eieren, losgeklopt
  • 8 plakjes bladerdeeg (ca. 375 g), ontdooid

Bereiden

Doe 3 eetlepels water, ¼ theelepel zout en de spinazie in een pan en laat de spinazie op een zacht vuur ontdooien. Doe de spinazie in een vergiet en druk al het water eruit.

Verhit de boter in een pan en fruit de ui hierin ca. 5 minuten. Voeg spinazie, kaasblokjes, peterselie, nootmuskaat en versgemalen peper naar smaak toe.

Neem de pan van het vuur en voeg de eieren toe (houd wat ei apart voor het bestrijken van het deeg).

Verwarm de oven voor op 175 °C.

Verdeel het bladerdeeg in twee porties. Rol op een met bloem bestoven werkvlak de ene portie uit tot een rechthoek van ca. 25 x 40 cm. Bekleed de bodem en de zijkanten van een ovenschaal (ca. 16 x 30 cm) met het deeg. Verdeel de spinazievulling over het deeg.

Rol de rest van het bladerdeeg uit tot een deksel voor de ovenschaal. Leg dit op de spinazievulling. Verdeel het bladerdeegdeksel met een mes in 12 stukken: snijd eenmaal overlangs en vijfmaal overdwars.

Bestrijk het deksel met losgeklopt ei en bak de spinazietaart in het midden van de oven in 40 minuten gaar.

Het recept 'Spinazietaart met witte kaas' wordt je aangeboden door