Aardappel-preisoep

4 personen
bereiden

waardering 7,7obv 15 waarderingen

Ingrediënten

  • 1 eetlepel boter
  • 125 g spekblokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 200 g aardappelen, in grove stukken
  • 1 stronk prei, in stukken
  • 100 ml slagroom
  • 1 kuipje Boursin Cuisine Knoflook & Fijne kruiden
  • 800 ml groente- of runderbouillon
  • 8 plakjes stokbrood

Bereiden

Verhit de boter in een braadpan en bak de spekblokjes ca. 5 minuten. Voeg de ui, aardappelen en de prei toe en bak nog 5 minuten door. Blus het geheel af met de slagroom en Boursin Cuisine en giet daarna de bouillon erbij. Laat dit mengsel afgedekt 20 minuten pruttelen.

Pureer de soep met een staafmixer. Breng de soep opnieuw aan de kook. Breng de soep zodra deze kookt op smaak met peper en zout. Schep de soep in diepe borden en serveer met de met Boursin besmeerde plakjes stokbrood.

Extra benodigd

Staafmixer

Het recept 'Aardappel-preisoep' wordt je aangeboden door

Reacties op dit recept

  • dirk Boursin denkt dat spekblokjes wel op hun plaats zijn in een vegetarisch gerecht.
  • redactie okoko recepten @Dirk - Dank voor je opmerkzaamheid. De receptstatus is aangepast van 'vegetarisch' naar 'vlees'.