Komkommer hapjes met roomkaas en verse kruiden

10 stuks
bereiden

waardering 7,6obv 8 waarderingen

Ingrediënten

  • 250 g Boursin Knoflook & Fijne kruiden
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 25 g vers bieslook, in stukjes geknipt
  • 2 theelepels verse dragon, fijngehakt
  • 1 eetlepel verse peterselie, fijngehakt
  • ½ komkommer

Bereiden

Doe Boursin, citroensap en knoflook in een kom en maak het met een mixer zacht en romig. Plaats indien nodig het mengsel even in de magnetron, zodat het mengsel goed smeerbaar wordt.

Bekleed een vorm ca. 10 x 15 cm met plasticfolie, verdeel het bieslook over de bodem en spatel voorzichtig het Boursin-mengsel over de bieslook. Strooi daarna een mengsel van dragon en peterselie over de bovenkant.

Til de plasticfolie uit de vorm en leg het geheel op een werkblad. Maak er een rol van, beginnend aan de lange kant. Draai het plasticfolie stevig aan, leg terug in de vorm en zet minstens 3 uur, maar liever langer, in de koelkast.

Snijd de komkommer in 10 plakjes. Haal de Boursin-rol uit de koelkast, snijd de rol in 10 plakjes en leg ze op de komkommer.

Extra benodigd

Mixer, plasticfolie

Het recept 'Komkommer hapjes met roomkaas en verse kruiden' wordt je aangeboden door