Koude schuimsoep van meloen met grapefruit en dragonstroop

4 personen
bereiden

waardering 7,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 75 g verse dragonblaadjes, geplukt van 1 grote bos
  • 90 g suiker
  • 1 zoete rijpe honingmeloen
  • 4 eetlepels Pernod
  • 2 rode Florida grapefruits, in partjes
  • 1 witte Florida grapefruit, in partjes

Bereiden

Blancheer de dragonblaadjes 1 minuut in ruim kokend water. Giet de dragonblaadjes in een zeef en spoel de blaadjes direct af met koud water. Knijp al het vocht uit de dragonblaadjes en snijd ze fijn.

Breng 80 ml water met de suiker aan de kook, laat het afkoelen totdat het water lauw is en voeg dan de dragon toe. Pureer het mengsel in de blender tot een gladde groene ‘stroop’.

Halveer de meloen en verwijder het zaad. Schep met een lepel het vruchtvlees uit de meloen en pureer dit in de blender met de Pernod op een hoge stand tot een schuimig geheel.

Verdeel de grapefruitpartjes dakpansgewijs over vier koude, diepe borden. Schenk het meloenschuim er langs en druppel de dragonstroop rondom.

Extra benodigd

Blender

Het recept 'Koude schuimsoep van meloen met grapefruit en dragonstroop' wordt je aangeboden door